-Så må vi se, om de bliver på fjorden


Biolog Michael Ingemann Pedersen (th) i snak med ålefisker Arne og Thomas Hansen, inden de begyndte at udsætte de første 25.000 ål inde på Karrebæk Fjord og tilstødende vande.

Der kommer til at gå nogle år, inden ålefiskerne på Karrebæk Fjord kan få fornøjelsen af de godt 50.000 glasål, der i denne måned bliver dsat i fjorden.

-De små ål er fanget ved Frankrigs kyst og har en tur forbi et dambrug i Sønderjylland, fortæller biolog Michael Ingemann Pedersen, der havde de første 25.000 mærkede ål med til Thomas og Arne Hansen.

Senere på måneden kommer der en tilsvarende portion, der også skal fordeles rundt på Karrebæk Fjord.
Så bliver det spændende at se, om ålene bliver i fjorden, søger ud i åerne eller stikker til havs.
I første omgang søgte de 12 cm. lange glasål meget hurtigt væk fra Arne og Thomas' både, ned på dybere vand, hvor de forsøger at gemme sig i rundt om i bundvegetationen og mellem stenene.

-Men da ål kun bliver godt 3 cm. længere pr, år, går der endnu en del år, før erhvervs- og fritidsfiskere kan få gavn af de mange år, siger Michael Ingemann Pedersen, der dog oplyser, at en ål under meget gunstige forhold, kan øge sin længde med godt 10 cm. pr. år.

Alle ålene er som sagt mækede med en lille chip, og meningen er at DTU vil lave prøver af fangster rundt omkring i landet, for at følge ålens mængde og vandring.

Om der på et tidspunkt bliver indført specielle regler omkring fiskeriet i Karrebæk Fjord er endnu ikke afgjort, men lad os håbe at der kommer et godt og bæredygtigt fiskeri til gavn for fiskebestanden, så vi også i fremtiden kan få ål på bordet.


13072012 08:09