Det kolde gys...

--En af de prøver vi skulle op til i vinter, blev holdt i januar måned, og der var vandtemperaturen absolut ikke noget at råbe hurra for.

Kystlivredder Johanne Tarpgaard fra Sønderjylland får næsten gåsehed ved tanken om den kolde januardag, hvor hun og flere andre af TrygFonden Kystlivreddere var oppe til at af uddannelsens mange vedligeholdelsesprøver, men lige nu, hvor der er pænt med mennesker på stranden og temperaturen har sneget sig over de 24 grader, er det lige til at holde ud.
Sammen med sin kollega Mathias Hauberg fra København, har de bemandet TrygFondens livredningstårn på Enø Strand, og frem til lørdag den 21. august vil de og deres kolleger være med til at højne badesikkerheden på 29 strande i Danmark.

RUNDT I LANDET
-Jeg skal kun være i Karrebæksminde i to dage, så skal jeg videre til Feddet og Marielyst, fortæller Johanne, der efter sommerferien starter på sin uddannelse til antropolog.

Hendes kollega på udkigsplatformen mathias, skal også videre i næste uge.
-På den måde lærer vi jo alle strandene at kende, siger han, -og så på et tidspunkt finder man sin favoritstrand.

NÆSTEN 1.4000 AKTIONER
Livredderne har trænet hårdt vinteren og foråret igennem, så de er klar til at hjælpe, hvis uheldet skulle være ude. Og den træning er der god brug for, hvis man kigger på antallet af aktioner, som TrygFondens Kystlivredning gennemførte sidste år. 

-Sidste år gennemførte vi 13.809 aktioner, hvoraf de 50 var livreddende, fortæller Réne Højer, der er ansvarlig for bade- og vandskisikkerhed i Trygfonden.
-Det vidner om at livredderens tilstedeværelse udgør en væsentlig forskel for badegæsternes sikkerhed, påpeger han.

Uddannelsen af livredderne har Dansk Svømmeunion stået for i samarbejde med TrygFonden, der driver de velkendte rød- og hvidstribede livredningstårne rundt om på de danske strande.


28062010 14:20