Please download Java(tm).

Han higer og søger

Den danske forfatter Adam Oehlenschläger skrev i forsommeren 1802 "Guldhornene".
De starter således:

"De higer og søger
I gamle Bøger
I oplukte Høje
Med spejdende Øje
Paa Sværd og Skjolde
I muldne Volde
Paa Runestene
Blandt Smuldnede Bene."

Med en lille omskrivning kunne man bruge samme indledning om tidligere skibsfører og navigatør Ole Nørgaard. Han har siden 1999 har haft godt 90.000 besøg på sin hjemmeside www.lodsen.dk. Siden fortæller meget grundigt historien om Karrebæksminde og omegn ned til mindste detalje.

Ole Nørgaard er født i 1945 i Vinderød og kom ud af sejle som 15 årig. Han tog sømandsskolen og blev navigatør. Siden 1969 sejlede han som skibsfører overalt i verden og i 4 år på den 3-mastede topsejlskonnert "Mercantic II", der er et af de større danske sejlskibe.

IKKE SAMME SVAR TO GANGE
Flere blodpropper i slutningen af 80'erne, sendte sømanden i dørken. En by-pass-operation på Rigshospitalet og så var det slut med langfarten.

Derimod blev det til en del sejlads med flyvebåden "Kagga" i forbindelse med bygningen af Storebæltsbroen og 13 år på lodsbåden i Karrebæksminde.

Idag er Ole Nørgaard på efterløn og har rigtig tid til at få stillet sin nysgerrighed omkring Karrebæksmindes historie.
Der findes snart ikke den lokalitet i ind- og udland han har besøgt for at få oplysninger om det lille fiskerleje, og mange museer, arkiver, ministerier og biblioteker er blevet underkastet hans søgende blikke for materiale.

-Jeg har boet i Karrebæksminde 32 år, og mange gange fået forskellige svar på bestemte ting, jeg gerne ville vide lidt mere om, fortæller Ole Nørgaard.
-Det fik mig til selv at undersøge tingene lidt grundigere, og meget af det materiale jeg på den måde fandt frem til, vil jeg naturligvis gerne dele med andre på www.lodsen.dk.

BOG OM LADEPLADSEN
-På hjemmesiden ligger der materiale til de første 20 bøger på 120 sider, men man skal jo starte et sted, siger Ole Nørgaard.

Og en bedre start end bogen "Karrebæksminde - Næstved Ladeplads" kan Ole Nørgaard vel næppe få.
Bogen beskriver Karrebæksminde, der opstod som ladeplads for Næstved. Det er en historisk vandring gennem en forholdsvis ung by, der tog sin begyndelse omkring 1805. Den gamle Materielgård stod klar til indflytning den 7. maj 1809 og på 200 års dagen markeres jubilæet med bogudgivelsen.

Bogen sælges for kr. 149,-  

e

 

 

 

 

 

 

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden