Man bliver aldrig færdig

-Jeg har været med til at udvikle Smålandshavet og det har jeg kunnet, fordi jeg har haft et godt personale og opbakning i det politiske system i 3F, siger forstander Lis Nørhøj. 

-Det har været vigtigt for mig, at jeg har engageret mig i de forskellige aktiviteter, der foregår her i lokalsamfundet. Når man kører et forholdsvist lukket samfund som Smålandshavet, er det vigtigt, at der ikke opstår myter omkring den mastodont, der ligger hernede og fylder meget i hverdagen. Derfor har vi været meget åbne omkring det, der foregår på vores arbejdsplads, fortæller forstander Lis Nørhøj, der den 31. maj lukker døren for sidste gang til sit kontor igennem 10 år i Karrebæksminde.

 

FIFTY FIFTY KUNDER
-Som leder sætter man sig nogle mål, men man bliver aldrig færdig, for det er jo en lang proces. Der er nemlig hele tiden nye opgaver og nye udfordringer, som man kan tage op, påpeger Lis Nørhøj.

-Vi har været igennem nogle omstillingsprocesser, som har været udfordrende. For godt 10 år siden blev vi medlem af Danske Konferencecentre, fordi KAD (der blev slået sammen med SID i 2005 til 3F) ikke selv kunne fylde stedet op, og den omstilling fik jeg personalet med i. Igennem en årrække havde vi fifty-fifty KAD og andre kunder.

Efter fusionen mellem de to store fagforbund, beslutter man i 3F, at der kun skal være to skoler i det nye forbund, Langsøhus og Smålandshavet, og disse to skoler kan lige akkurat dække behovet.

Derfor melder man sig ud af Danske Konferencecentre, men man beholdt dog et par gode gamle kunder, som stadig kommer på Smålandshavet. Men for næsten 90% vedkommende, er det nu 3F kursister, der belægger kursuscentret.

Der har også været mange store udfordringer med at holde sådan et stort sted ved lige.
Det startede i 2001 med en gennemgribende renovering af alle værelserne, nye farver på bygningerne og senest ombygningen af svømmehallen, der er blevet mere miljøvenlig og helt up to date og moderne.
-Det er en del af 3F’s nye ”Sund på skole” profil, som vi har taget op her på skolen, og som vil blive videreudviklet. Sund og nærende kost og muligheder for motionsaktiviteter i fritiden, siger Lis Nørhøj.

KUN ET GODT RÅD
-Selv om Smålandshavet er en gammel kooperativ virksomhed, så kører den på almindelige markedsvilkår, hvilket vil sige, at den skal kunne bære sig selv. Og det gør den!
-Jeg har været så glad for at være her på Smålandshavet. Det har været hårdt ind imellem, men det er et fantastisk sted.

-Jeg har ikke givet min afløser gode råd. Jeg har sagt til Lone: Jeg plejer at gøre det sådan og sådan, men du skal selv bestemme, hvordan du gør det. Du skal gøre det på din måde, ellers kan det godt være svært at forholde sig til bagefter.

Vi har folk, der har 25 års jubilæum til næste år, så der er masser af medarbejdere, der har lang erfaring på stedet. Så der er ingen grund til at gå i panik.

Et råd har Lis Nørhøj dog givet sin efterfølger Lone Warburg.

-Når det er sådan et stort sted som Smålandshavet, så er man leder! Man er ikke sagsbehandler. Jeg ved bl.a. ikke, hvordan man stiller telefonen om i receptionen. Jeg har simpelthen ikke villet lære det, for så bliver det lynhurtigt til, at når man mangler en, ”så kan Lis lige passe omstillingen”.

Nu bliver der mulighed for at nyde tiden som efterlønner, og ved afskedsreceptionen tidligere på måneden, var der en del boggaver til den afgående forstander.
-Det kan godt blive noget med en liggestol og en bog i vores sommerhus, siger Lis Nørhøj. Så må vi bare håbe på lidt godt vejr.

Lone Warburg, der her lige får tid til lidt afslapning sammen med Lis Nørhøj, kommer fra et job som forstander på HK-Københavns kursusejendom "Klinten" i Rødvig, hvor hun også bor med sin familie.


18.05.2010 09:54