Menu med rosenblade

-Hybenroseblade syltet i æbleeddike giver en utrolig god parfumeret
smag, og kan bruges til mange retter, blandet i salat eller til at pynte med, siger køkkenchef hos Restaurant "MR" på Kultorvet i København Jesper Kirketerp Andersen.
I juni måned gæstede han Enø og plukkede en masse blomsterblade af hybenbuskene.
Tilbage i restaurantens køkken syltede Jesper bladene i æbleeddike og lagde dem i vackumposer, men et almindeligt sylteglas med patentlåg kan sagtens bruges, oplyser han.

Blomsterbladene har nu fået lov til at stå og trække og resultatet er et fremragende tilbehør til maden, som man gerne vil have piftet lidt op med noget nyt, smukt og spændende.

Så måske man lige skal have denne enkle opskrift i baghovedet, når hybenbuskene igen står i fuld flor.

Jesper Kirketerp Andersen er 29 år og uddannet på Phønix i Aalborg.
Han har bl.a. arbejdet på Restaurant Rosdhals, været et smut i England, arbejdet på Fakkelgården, MikkelgaardNoma og nu MR på Kultorvet.



18072009