Sund skolemad


”Sund på skole” er et slogan, man meget gerne vil efterleve på 3F’s kursusejendom ”Smålandshavet” i Karrebæksminde.

Før i tiden spurgte man gerne tillidsfolk, der lige havde været på kursus, om det var et to- eller trepundskursus. Så kunne man nogenlunde fastslå kursets varighed.
-Det skulle gerne være slut nu, siger Lis Nørhøj, der er forstander på "Smålandshavet". Sammen med køkkenchef Ellen Bøgelund og køkkenpersonalet, er hun indstillet på at rykke lidt ved kursisternes kostvaner.
-Vi har bl.a lavet en hel del retter, hvor vi ”reklamerer” med, at de er fedtfattige, men vi skal ikke være fanatikere, så vores revelsben og stege med krølfedt er stadig på menuen.

Og det har egentlig ikke været så svært at lave retterne mere fedtfattige.
-Et lille eksempel var en ganske almindelig ret, som stuvet hvidkål og frikadeller. Her valgte vi mager fars med lid krydderier, ligesom vi begyndte at bruge letmælk og krydderier i hvidkålen, fortæller Lis Nørhøj.
-Det gav en dejlig smagsoplevelse, der ikke var fyldt med smør og fedt.
Morgenbuffeten byder også på en hel del fedtfattige produkter og i den anden ende har man sløjfet natmaden. I stedet er der dagen igennem frugt og grøntsags snacks.
Men ikke nok med at kosten er blevet anderledes på det populære kursuscenter.
-Vi har også fået renoveret vores svømmehal og lavet fitness-center, så vores kursister kan få en gang fysisk motion efter de mange timers hjernegymnastik.


Og kursister er der mange af. Et sted mellem 80 og 100 af 3F’s tillidsvalgte, gæster hver uge Karrebæksminde.
De udgør godt og vel 90% af de kursister man har på ”Smålandshavet”. De sidste 10% kommer fra andre fagforbund og er ”gamle kunder”.


04062009