Please download Java(tm).

Banket syv meter ned i havbunden

Tidsplanen bliver overholdt og snart kan skibstrafikken igennem Karrebæksmindebroen igen foregå uforstyrret. Sandsugeren "Mette Pan" ligger for anker udenfor Karrebæksminde, og venter på den 200 tons tunge arbejdsplatform skal blive fjernet fra indsejlingen, så Næstved Havns største kunde igen kan komme ind og losse grus, sten og sand.

To nye Duc d´Alper er blevet slået i havbunden ned til 15 meter under vandspejlet. Det vil sige, at de står godt fast 7 meter nede i den lerede havbund. Og der skulle de gerne blive stående, hvis et af handelsskibene pludselig mister f.eks. styreevnen, eller der sker en menneskelig fejl.

Det er yderst professionelle folk fra Aarsleff og CG Jensen, der har stået for arbejdet. Havbundens konsistens bevirkede, at man har kunnet vibrere to af de fire lange jernprofiler ned i havbunden, næsten lydløst. Men ved nummer tre gik den ikke længere. Så måtte man have det tunge skyts frem, så de omkringboende godt kunne høre, der blev arbejdet energisk på projektet.

BOREPRØVER
Inden den store pram forlader Karrebæksminde, køres gravemaskinen af og der kommer en lastvogn ombord med boreudstyr. Så laver man nemlig boreprøver i havnebassinet, i forbindelse med planerne om en ny mole ud i Smålandshavet. På den måde kan man skrive nogle af de 750.000 kr. Duc d'Alpeprojektet koster, over på en anden konto. Men det er stadigvæk Næstved Havn, der skal have pungen op af lommen.


29.10.2009

 

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden