Please download Java(tm).

Lokalbefolkningen kæmper imod skolelukninger

Det var en velorganiseret og godt forberedt demonstration, der lørdag formiddag fandt sted foran "Smålandshavet" i Karrebæksminde, hvor den store Landdistriktskonference fandt sted i week-enden.

Omkring 500 skolebørn, forældre og sympatisører var mødt frem, for i første omgang at give Næstveds borgmester Henning Jensen lidt at tænke over, inden mandagens bydgetforhandlinger i Byrådet.

KATALOG TIL BYRÅDET
Skolebestyrelsesformand fra Grønboskolen Jim Schou Petersen sagde blandt andet:

-For tre uger siden modtog vi meddelelsen om at vores skole var lukningstruet. Det bevirkede, at der rejste sig en opbakning, aktivitet og engagement, som jeg ikke tidligere har set.

-Indenfor en uge var der samlet en gruppe af forældre og andre aktive i området, og de udarbejdede et katalog, der beskriver vores dejlige skole og konsekvenserne af en eventuel skolelukning, sagde en dybt engageret Jim Skou Petersen.

Man har beskrevet konsekvenserne i forhold til idrætsforeningen, lokalbefolkningen og erhvervslivet og frem for alt bevist, at tallene fra forvaltningen ikke havde hold i virkeligheden.

Jim Skou Petersen mente ikke, at byrådspolitikerne i Næstved Kommune kunne sidde dette katalog overhørigt. Det er nemlig et katalog, der beskriver virkelighedens verden.
Omkring 1.900 borgere i Næstved Kommune har skrevet under på en protest mod skolelukninger og disse underskrifter overrakte skolebestyrelsesmedlem Hege Griffel sammen med kataloget til borgmester Henning Jensen.
-Vi kan lynhurtigt tage fat i hinanden ude i lokalsamfundet og efterfølgende finde en løsning på problemerne, sagde hun i sin tale til borgmesteren.

NY SKOLESTRUKTUR
Henning Jensen sagde i sin korte replik til de mange børn og forældre:

-Tak fordi i kan lide jeres skole og tak fprdi I er glade for jeres skole. Og tak fordi I vil kæmpe for jeres skole. For naturligvis er skolen meget vigtig.
-I Næstved Kommune er der 21 folkeskoler, og det var nu blevet tid til at ændre på vores skolestruktur for at spare penge, var borgmesterens budskab.

-I har været hurtige, set forslaget, kommet med et katalog og underskrifter, men det hele starter først på mandag og så er det til debat i otte uger.

PÅVIRKER POLITIKERNE
-Der er slet ikke taget stilling til, hvor meget der skal laves om på strukturen. Politikerne vil blive påvirket af jer og andre, der har meninger om det her i de næste to måneder. sagde Henning Jensen.

Og så skulle Henning Jensen hilse fra Bertel Haarder, som borgmester udnævnte til Undervisningsminister. Han er nu Indenrigs- og Sundhedsminister.

Bertel Haarder sagde ifølge borgmesteren:
-Det her er kommunens afgørelse. Det vil jeg ikke blande mig I. Men naturligvis håber jeg, at I trægger en god beslutning.

Så må borgerne håbe, at byrådets 31 medlemmer kan leve op til forventningerne!


18092010 11:48

 

 

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden