Please download Java(tm).

Fjord Design

 -Det er ikke til at se det,
hvis man ikke lige ve' det.....


Sådan sang Oswald Helmut i Helsingør Revyen i 1963, og den tekst passer godt på Ingelise og Ebbe, der siden 2003 har haft deres egen lille forretning i Karrebæk, Fjord Design.

Her bliver der fremstillet de smukkeste ting i sølv, glas, sten, tin og hvad der ellers lige falder for af spændende materialer.

Ingelise tager sig af "småtingsafdelingen" og ekspeditionerne i den lille butik, mens Ebbe huserer i værkstederne. Han arbejder med genbrugsglas, der bliver udskåret i mange størrelser. Han borer i sten og klipper metal. Og så laver han eksperimenter. Fælles for ægteparret er, at de er meget svagtseende.
-Men det opdager mange kunder først,  når de står henne ved kasseapparatet for at betale. Her har jeg nemlig anbragt en kraftig lup, så jeg kan se, hvad det bliver, smiler Ingelise, der tidligere har arbejdet som pædagog.
Ebbe har arbejdet i mange år i Fensmark på glasværket og har derfra en stor viden om alle former for glas. En viden som han daglig bruger hver dag i værkstedet.
Fjord Design har åbent hele året, men i vinermånederne holder man dog lukket om onsdagen.

-Om sommeren laver vi forskellige arrangementer med bl.a. tin-støbning, pileflet og bonsai, fortæller Ingelise. -Og finder man en flot sten på stranden, som man gerne vil have lavet til en lysestage, så borer Ebbe et hul i den.

-Vi laver også glasrelieffer af børnetegninger, siger Ebbe, der lige er gået igang med en produktion af nøddeknækkere til valnødder.

-Ingelise var så irreteret over at have nøddeskaller "overalt" i stuen, så jeg måtte lige gå i tænkeboks og finde på en nem og praktisk nøddeknækker. Og den har jeg nu afprøvet med stor tilfredshed. Så den bliver forhåbentlig en god "sællert" i løbet af året.

 

 

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden