Please download Java(tm).

Karrebæk Fjord er skrubbe-børnehave

Karrebæk Fjord er hjem for fantastiske skrubber, som er lige til at spise! De kan serveres hele, flåede eller i fileter. De kan dampkoges, steges, grilles og på fredag kan du smage det lyse og bløde kød, varmrøget.

RYGEOVN PÅ BÅLET
Hver fredag til midten af august bliver rygeovnen sat over bålet foran Blå Flag Station Fjordhuset.  Sommeraktiviteten Bålmad er koncentreret om blandt andet skrubben, som i generationer er blevet fanget til de lokale middagsborde i Karrebæksminde.

ØJET VANDRER
-Forårets nye skrubber er nu 10-12 mm lange og ved at afslutte en forvandling fra symmetrisk fisk til flad fisk. Det ene øje vandrer simpelthen om til det modsatte, så skrubben får en øjenside og en blindside, fortæller biolog og naturvejleder Anne Katrine Blond fra Fjordhuset.
-Hvis begge øjne sidder på højre side kaldes den højrevendt og hvis begge sidder på venstre kaldes den venstrevendt. De fleste skrubber er højrevendte.
-Blindsiden, som skrubben ligger på, er hvid og glat, mens øjensiden er ru, oftest gråbrun og plettet. Det gør at skrubben kan skjule sig på fjordens bund, hvor den, især lige efter solnedgang og i de tidlige morgentimer, mæsker sig i tanglopper og børsteorme.

SKRUBBER OG DESSERT
Når skrubberne et par somre har nydt godt af fjordens spisekammer, er de selv blevet så store at de kan lande på vores middagstallerkner.
I Fjordhuset bliver de nyfangede skrubber ledsaget af fladbrød med grønt fra den vilde kystnatur. Til dessert er der pandekager.

Vidste du forøvrigt, at en skrubbe og en rødspætte kan parre sig? Deres afkom hedder en ’leps’.


MASSER AF AKTIVITETER
I Fjordhuset er der gratis aktivitetshæfter til alle børn, som også gratis kan låne husets fiskenet, spande og vandkikkerter. Hver mandag er der Prøv en hvakajak, tirsdag er der Fjordsafari, onsdag Blæksprutterier, Torsdag Naturværksted og Fredag Bålmad. Alle familier kan også leje husets kanoer og kajakker til oplevelser i naturområdet Karrebæk Fjord.

Dagens guidede familieoplevelse:
Mandag kl. 10: Prøv en havkajak
Tirsdag kl. 10: Fjordsafari
Onsdag kl. 10: Blæksprutterier
Torsdag kl. 10: Naturværksted
Fredag kl. 10: Bålmad

Se mere på www.naturogfriluftscenter.dk


27072011 19:37

 

 

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden