Please download Java(tm).

Sejlklubben skifter fra træ til stålSelv om isen har lagt en lille dæmper på bølgeskvulpene i Inderhavnen i Karrebæksminde, så er der en masse aktivitet i sejlklubben. Fra molerne kommer lyden fra en rambuk i arbejde og på kajen står en laser, og holder øjene med nøjagtigheden af det arbejde, der udføres ude i det iskolde havnevand, eller måske rettere på bunden af det.

10 METER STÅLRØR
Her er man nemlig gået igang med at udskifte alle de gamle træpæle med jernrør.

Der er tale om godt 10 meter lange rød, der ikke længere kan godkendes til boring efter olie i Nordsøen. Men som fortøjningspæle er de perfekte, ikke mindst fordi de alle skal beklædes med et plastrør, så isen ikke kan skrue pælene op, som tilfældet var med de gamle træpæle.
Inderhavnen i Karrebæksminde har 209 bådpladser, så der er nok at se til for de to lokale entreprenører Anders Cruckov og Thomas Hansen, der står for arbejdet med at slå de nye pæle ned i havbunden.

FRIVILLIGT ARBEJDE
-Vi var selv ovre og se på pælene hos leverandøren i Brande, og hjælper også til med at slæbe pæle ud på prammen til Anders og Thomas, siger formanden sejlklubben i inderhavnen Kristian Jakobsen, der sammen med en lille gruppe af aktive medlemmer, har taget sig et hvil i "Karantænehuset".
-Hver gang vi har lavet arbejde eller forbedringer her i klubben, så har medlemmerne selv hjulpet til, så det kun er de egentlige materialeudgifter, vi har skullet betale, fortæller et stolt bestyrelsesmedlem Poul Elvig.
Men naturligvis kan man ikke lave det hele selv, og så køber man arbejdskraften lokalt i Karrebæksminde.

SAMMENHOLD OG FORSTÅELSE
Han var også med, da man hævede de tre bådebroer for en del år siden.
-Det er med til at give sammenhold og kammeratskab i klubben påpeger han, og mon det ikke også er medvirkende til, at man værner mere om tingene.
Nu skal de aktive frivillige igang med at skære plastrør i passende stykker, så de kan skydes ned over stålrørerne og dermed være med til at hindre isen i at skrue pælene op. 

24012012 13:33

 

       

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden