Please download Java(tm).

Jeg har nok redt omkring en million senge  

 

-Vi sad en dag for sjov og regnede lidt på, hvor mange senge jeg mon havde fået redt i de 25 år her på "Smålandshavet". Det var lige omkring en million. Det er da en sjat! siger serviceassistent Jeanette Thelin.

Sammen med smørrebrødsjomfru Arne Jensen, tjener Vivian Ditlevsen, regnskabschef Lene Larsen og rengøringsassistent Jannie Jensen, har hun været fast inventar i de sidste 25 år på 3F's kursusejendom. Så et 125 års jubilæum kan man næsten tale om.
Men 25 år er lang tid det samme sted. Har du været doven, så du ikke har fundet dig et andet job, eller har det bare været rigtigt godt at være her?

SIKKERHED RESTEN AF ARBEJDSLIVET
-Jeg har haft det godt! lyder det promte fra Jeanette Thelin.
-Fra starten af var det sådan, at hvis man kom ind og fik job her, så var man sikret resten af sit arbejdsliv. Næsten ligesom i bankerne på et tidspunkt. Jeg er nok lidt af en tryghedsnarkoman, så derfor var det herligt at få job her på stedet for 25 år siden.

-Der er nogle kanon gode kolleger hernede. Man er næsten mere sammen med dem end med sin egen familie.
Jeanette har ligesom hendes 4 jubilar-kolleger haft fornøjelsen af at have 5 forskellige forstandere. Allesammen vidt forskellige.
-Det var en snurretur hver gang, der kom en ny forstander. De havde alle sammen deres ideer om, hvordan stedet skulle køres og se ud. Men det er jo også en udfordring for medarbejderne.

Men det var ikke altid de nye forstandere lyttede til personalet.
-Nærmest ret sjældent, griner Jeanette. Dog skal jeg lige sige, at Lone Warburg som kom sidste år, er meget lydhør. Det er dejligt at opleve. Hun har forøvrigt lige været med ude i vores rengøringsgruppe og prøve at gøre rent, igesom hun også har været med i de andre grupper.

MINDRE TIL MERE ARBEJDE
Tilbage i 1986 var der 11 rengøringsassistenter med en arbejdsleder.
-Idag er vi 8 her på "Smålandshavet", som er vokset meget siden starten i 1986, hvor det var Kvindeligt Arbejderforbund, der stod bag kursuscentret.
-Sidste år var rengøringsgruppen ned på 6 personer, men så fik vi to mænd med på holdet. Alligevel skal vi løbe stærkt, så det er ikke hver dag vi får tid til at sidde i denne lækre Børge Mogensen sofa, smiler Jeanette.

HERLIGE KURSISTER
I begyndelsen, hvor det var KAD, der stod for driften, var kursisterne mest kvinder.
-Men så begyndte vi at få andre kunder og idag, hvor det er 3F der er med i billedet, er det en herlig blandet flok der kommer på besøg hernede.

Den daglige kaffepause er det tidspunkt, hvor der bliver tid til lidt god sladder, men også faglige ting bliver vendt.
-Vi er en meget social gruppe. Vi går meget ind og er der for hinanden, hvis der er brug for det, siger Jeanette, der for 6 år siden tog uddannelsen som serviceassistent.
-Jeg var i praktik her på Smålandshavet, så jeg kom rundt i alle grupperne og lærte en masse af det. Enested gruppe jeg ikke kunne være med i, var forstanderens, og så breder smilet sig igen i Jeanettes ansigt.

Og der er stadig godt at være på "Smålandshavet".
Men 25 år mere, det tror Jeanette dog ikke hun holder til.
-Jeg kigger på mit helbred og ser hvordan det går, for efter 25 år kan man godt mærke en vis nedslidning. Omkring en million senge har jeg redt. det må siges at være ensformigt arbejde og de samme bevægelser. Det kan mærkes, selv om der bliver gjort hvad der kan, for at passe godt på os og vores helbred.
Så det med at folk ikke bliver nedslidt i fysiske fag, kan Jeanette ikke nikke genkendende til.

Jeanette jubilæum blev markeret med et lille hyggeligt arrangement den 4. januar for kollegerne. Og der var naturligvis taler, gaver og en lille check til både Jeanatte Thelin og Arne Jensen, der startede samme dag for 25 år siden.11012011 16:29

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden