Please download Java(tm).

Stejlerne skal indgå som en positiv del af planen


Hvis der er nogen, der tror, at man sådan uden videre kan fjerne stejlepladserne i Karrebæksminde, så må de tro om igen.
I 1805 fik den daværende Havnekommission overdraget store områder i Karrebæksminde af Saltø Gods, og samtidig fik de lokale fiskere retten til stejlepladserne.

FRI OS FOR HVIDE STEN OG ASFALT
-Den ret fiskerne fik til at hænge deres garn til tørre, bestyres idag af Karrebæksminde Fiskeriforening, og den er åbenbart uopsigelig, fortæller fisker Thomas Hansen, der selv har brugsretten over stejlepladserne mellem "Smålandshavet" og "Lodshaven" på Langelinie.
-Vi skal som borgere i lokalsamfundet værne om og passe på miljøet, men jeg tror, der godt kunne blive plads til et supermarked, hvis jeg fjerner to rækker stejler (pæle) og lader resten blive, siger Thomas Hansen.
Han påpeger, at et eventuelt byggeri naturligvis skal være pænt og falde ind i miljøet.
Tidligere har Thomas Hansen protesteret, når han hørte ordene asfalt og hvide sten, og den kombination er han stadig modstander af.
-Stejlepladserne skal naturligvis bevaret i så stor udstrækning som muligt, så de om sommeren kan benyttes som parkeringspladser, og vi fiskere kan bruge dem om vinteren til vores garn.
-Jeg er positivt stemt for projekter i Karrebæksminde, hvor bl.a. stejlepladserne indgår som en del af planen, så vi bibeholder miljøet.

LOKALPLAN VEDTAGET FOR OMRÅDET
Men noget supermarked og benzintank lige netop på Thomas Hansens stejleplads skal man nok ikke forvente sådan lige med det første, selv om Næstved Havn gerne vil sælge jorden.
Der ligger nemlig en udmærket "Lokalplan 004", der helt klar fortæller hvilke arealer, der må bruges til hvad. Og stejlepladserne er udlagt til rekreativt område.
Lokalplanen blev vedtaget 17. maj 2010 som en bevarende lokalplan, og den var naturligvis fremlagt til offentlig høring i 2 måneder, hvor Næstved Havn eller andre åbenbart ikke har gjort de store indsigelser.

DEBATMØDE OM SUPERMARKED OG TANK
Nu har Ejendomsudvalget iøvrigt indkaldt til debatmøde om planerne med supermarked og tankanlæg.
Mødet holdes torsdag den 13. oktober kl. 19.00 i Karrebækhallen.
Læs mere

 

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden