Please download Java(tm).

Næstved Havn har store planer med Karrebæksminde

Næstved Havn er en forretning. Derfor har man ikke tænkt sig at spørge lokalsamfundet om lov til at foretage ting og sager på havnes enorme områder i Karrebæksminde.

Lokalrådet for Karrebæksminde havde ellers forsøgt at få en dialog igang med havnen på et møde med formanden for havneudvalget, socialdemokraten Per Sørensen og hans havnechef Jesper Møller Pedersen.

INGEN DIALOG
Der havde forinden været eksempler på, at havnen uden videre havde foretaget ændringer langs kanalen, som både Lokalrådet og Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum helst havde været foruden. Men det var havnen i sin gode ret til, mente havnechefen.
Efter mødet stod det helt klart, at der åbenbart ikke ville komme den store dialog mellem lokalsamfundet og havnen i fremtiden, og det nyeste udspil bærer også præg af det.

DET BLÆSER OP
Næstved Havns planer om opførelse af et 1.000 kvadratmeter stort supermarked og et tankanlæg på arealet mellem Lodshusene og kursuscenter "Smålandshavet", har fået lokalsamfundet op af stolene. Underskriftindsamlinger og protestmøder er blot starten.

Lokalrådet har bedt om at få lov til at se Næstved havns planer, men havde ikke modtaget noget til deres møde i tirsdags, og på et borgermøde fredag, blev rådet kritiseret, fordi de ikke havde gjort noget ved sagen.

Problemet er, set fra lokalsamfundets side, at Næstved Havn ikke ønsker at nogen blander sig i, hvad de laver på havnens område.

MØDE MED HAVNEBESTYRELSEN
Det ser Lokalrådet åbenbart også som et stort problem, og besluttede derfor på sit sidste møde, at rette henvendelse til Havneudvalget, om et konstruktivt møde med hele udvalget.

Derudover forventes det, at Lokalrådet holder et ekstraordinært møde i denne uge, for at tage stilling til det videre forløb i sagen om supermarked og tankstation på et sted, hvor der i forvejen er store trafikale problemer. Men det er jo problemer Næstved Kommune skal løse, hvis de godkender havnens projekt.

Formanden for havneudvalget Per Sørensen udtaler, at han har fået mindst 5 henvendelser fra borgere, der ønskede etableret et supermarked.
Det er også Per Sørensen, der i helsidesannoncer omkring havnens planer i Næstved fortæller, at næsten alle borgere i Næstved har relationer til Næstved Havn.

De udtalelser lader vi lige stå et øjeblik.

Læs mere om Lokalrådets arbejde her.


18.09.2011 08:35

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden