Please download Java(tm).

Ishus på museum

Det tidligere is- og slikhus på havnen i Karrebæksminde, skal nu være museum.

Nej, det er ikke det vind og skæve "Pandekagehuset" på molen, der er tale om, men fisker Henning Petersens gamle redskabshus overfor Fiskehuset Enø.

Ved en lille højtidelighed overdrog Henning Petersen sit, og dermed havnens ældste fiskehus til Karrebæksminde Fiskeri og Bymuseum, hvor formanden Thomas Hansen ikke kunne skjule sin glæde over gaven.

-Tidligere lå der mange af den slags huse her på havnen, fortæller han, men Hennings er det sidste. Vi vil fra museets side gøre alt for, at huset vil komme til at fremstå som et værdigt minde om fiskerne og fiskeriet her i Karrebæksminde for eftertiden.

-Huset er omkring 100 år gammelt og blev bygget som is- og slikbutik, fortæller Henning Petersen. Min far, der var fisker, købte det for godt 80 år siden, da jeg var en lille knægt. Han brugte det til sine redskaber, garn og grej, og da jeg som 13-årig fik min første båd og begyndte at fange rejer, havde jeg også mine ting liggende i det.

Henning Petersen der er født i Karrebæksminde i 1922, stoppede med fiskeriet i 2008, men har stadig sin jolle og lidt fiskeredskaber, hvis der skal fanges en frisk fisk til aftensmaden.

Også havneformand og byrådsmedlem Per Sørensen var med ved overdragelsen og han gav museet og Thomas Handsen håndslag på, at de ikke kommer til at betale leje af pladsen huset ligger på, når bare de lover at renovere huset på samme måde, som de har klaret opgaven på havnens gamle materialegård i Alleen, der idag er museumsbygning.

Og det havde museumsformanden ikke svært ved at love.

-Vi har mange dygtige og energiske folk i foreningen, der ikke er bange for at give en hånd med, og ligeledes har vi en lang række sponsorer, som også kan se det fornuftige i at støtte den slags projekter. Så vi siger mange tak for huset og havnens "friplads".

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden