Please download Java(tm).

Skole med engageret personale

-Det har været spændende men også hårdt. Når man starter på noget nyt ofrer man rigtig mange timer. Man giver alt hvad man har i sig, og en gang imellem har jeg måttet stoppe op og tænke: Hovsa, hva’ var lige det der skete? Kunne jeg ikke have gjort det lidt anderledes. Men set over hele skoleåret, syntes jeg det er gået godt, siger skoleinspektør Mette Thonke efter det første skoleår på Karrebæk Skole.

Mette Thonke er 43 år og mor til 4 børn i alderen 13-21 år. Den ældste, en datter, er flyttet hjemmefra, en går på Lille Næstved og to på Kalbyrisskolen.

Mette havde i mange år været lærer på Hammer Skole, hvor hun også var meget involveret i pædagogisk udvalg, skolebestyrelses arbejde og mange andre sager. I 2008 blev hun konstitueret skoleleder og i 2009 søgte hun jobbet som skoleleder på Karrebæk Skole.

PROVOKERENDE
-Det var vigtigt for mig, at den skole jeg kom til, var en,  hvor jeg kunne lære børn og forældre at kende

-Karrebæk Skole med 240 elever er lidt større end skolen i Hammer med 135 elever, og der er mere fysisk plads. Det er en helt anden type skole, børn og forældre, der tager aktiv del i skolens små og store ting.

Mette Thonke syntes ”det første skoleår” på Karrebæk Skole er gået godt.
-Det har naturligvis været en lille smule svært, idet jeg har 37 ansatte at forholde mig til. På enhver arbejdsplads vil der altid være  en ”plejer”  og det kan for nogen godt være provokerende, at der kommer en ny leder og stiller spørgsmålstegn ved det. Men det kan også fremme dialogen og derved udviklingen.

VÆRDI- OG VISIONSARBEJDE
-Skolen har et utrolig engageret personale, men med mange skoleledere på få år, opnår man ikke det rigtige flow, så jeg har gået og spekuleret over: Hvordan griber vi sagen an, så vi kan få det helt rigtige flow på skolen. Jeg kan ikke skabe noget alene, jeg kan kun skabe det sammen med andre. Og det er vigtigt at huske. Det gøres kun via dialog, en ting vi hele tiden skal blive bedre til.

Personale og ledelse på skolen skal i gang med det som Mette Thonke kalder Værdi- og Visionsarbejde lige efter sommerferien.
Derfor tager man på bondegårdsferie i to dage med alle ansatte og starter det arbejde. Forud er gået en interviewrunde med hver eneste medarbejder, hvor en ekstern konsulent har fundet ud af, hvilke ting man ser ens på, hvor mangler der dynamik, hvor har man dynamik, hvad skal man tage fat på og hvad skal man holde sig langt væk fra.

-Så vi på den måde kan finde vores ”ledestjerne” og hvilke redskaber vi kan bruge, så vi gør det i fællesskab, fremhæver Mette Thonke.

EN TRUET ART
På Karrebæk Skole vælger man halvdelen af skolebestyrelsen hvert andet år, så der hele tiden er ”gamle” medlemmer, der kan vise og hjælpe de nye til rette og på den måde få et godt flow.

-Vi har en skolebestyrelse, som er smadder engageret og det er rigtig dejligt.
-Således har vi igennem det sidste års tid arbejdet med sundhed og kost på skolen, og nu er vi klar til at føre ideerne ud i livet, så vi får en god sund skole.

Med Folketingets nye udspil omkring skolestørrelser, kunne man godt frygte, at Karrebæk Skole ville høre til den truede del af arten.

-Vi ved jo slet ikke, hvad der sker på skoleområdet, siger Mette Thonke.
-Vi er blevet ansat til at opfylde de rammer som Folketinget sætter og det gør vi også rigtigt gerne. Jeg er sikker på, at vi også nok skal få besked om, hvad de vil have os til at gøre. Men jeg er ikke spor nervøs. Vi er en skole, der har masser af plads – også til en eventuel sammenlægning. For mig er det vigtigt, at man finder frem til en løsning, der er god for samfundet, og som kan holde rigtig længe.

-Personalet på Karrebæk Skole har i mange år været vant til at indordne sig under forskellige  forhold, og der er de rigtig gode til at finde nogle fine løsninger, påpeger Mette Thonke.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

15062010 14:14 

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden