Please download Java(tm).

Beboere lukket ude og inde af havnens kampesten

Hvad gør en havn, der har fået nogle kampesten til overs fra et stort molebyggeri?
De lægger dem for at blokere udkørslen til 2 lovlige og godkendte carporte hos lokale borgere.
Lise Stavnsbjerg, Ved Broen 22 er en af dem og Hans Richard Jørgensen lidt længere henne ad vejen er en anden.

VEDTAGET LOKALPLAN
Næstved Byråd vedtog i 2009 en lokalplan for området, hvor der klart og tydeligt blev givet tilladelse til etablering af indkørsel fra Stejlepladsen, Næstved Havns ejendom, til ejendommene langs "Ved Broen".

-Vi søgte derfor om tilladelse til at opføre en carport på vores grund og fik tilladelsen i april 2010, hvorefter vi gik igang, fortæller Lise Stavnsbjerg.
- Men i begyndelsen af 2011 begynder Næstved Havn at skrive til os og forlange, at vi etablerer en vej ud fra området. Den skulle i første omgang gå bag om Minigolfbanen og munde ud i stien langs bageren. Den ide var de to beboere med udkørsel til stejlepladsen ikke med på. De havde fået Teknik- og Miljøforvaltningens tilladelse og godkendelse af deres projekter.

MØDE MED HAVNEN
-Vi får et møde i stand i maj måned mellem formanden for havnebestyrelsen Per Sørensen og havnechef Jesper Møller Petersen, og her lader det til, at vi kan finde en ordning i mindelighed, fortæller Lise Stavnsbjerg.

-Men i midten af august bekræfter havnechefen, at der vil blive opsat store kampesten for at forhindre beboerne i at køre på stejlepladsen og ind i deres carporte.

FLYTTEDE STENENE
Kampestenene blev lagt ned i onsdags, så Lise Stavnsbjerg ikke kunne komme ind med sin bil, da hun kom hjem. En opringning til Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi gav hende dog mod på at få flyttet stenen ved hjælp af lokal arbejdskraft, men fredag var den gal igen.
Næstved Havn havde hyret en entreprenør til at lægge stene på plads foran Lises indkørsel, så bilen blev i carporten hele week-enden.
Og henne ved Hans Richard Jørgensen ejendom, måtte lejeren holde udenfor stenene og dermed også udenfor garagen med sin bil.

TÆT PÅ POLITIANMELDELSE
Her til morgen talte Lise Stavnsbjerg igen med politiet.
-Men hos politiet mente man dog ikke, at de kunne gøre ret meget ved sagen. Det er en sag mellem Næstved Havn, Næstved Kommune og beboerne.
Derfor skal hun rejse et civilt søgsmål, var den besked hun fik fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

Fra det sidste møde i Havnebestyrelsen, kan man i referatet læse:
"Havnebestyrelsen vil gerne udtrykke utilfredshed med, at Teknisk Forvaltning har givet tilladelse til udkørsel fra carport fra to ejendomme Ved Broen til stejlepladsen."

I Havnebestyrelsen sidder Per Sørensen (A), Karsten Nonbo (V), Niels D. Kelberg (O), Michael Rex (A) og Otto V. Poulsen (V). De to sidste sidder også i Næstved Kommunes Tekniske Udvalg, så man kunne måske have en formodning om, at der kunne være fundet en fornuftig løsning på sagen.

SKAL DER BYGGES PÅ OMRÅDET
Alle må køre og parkere på stejlepladsen, men to beboere må ikke få lov til at køre ud og ind af deres carport for Næstved Havn.
Er det fordi havnen har planer om at sælge en del af stejlepladserne til en entreprenør, der så kan opføre 14 rækkehuse i to etager, og som følge deraf ikke kan have to "gamle" beboere til at køre ud og ind af deres carport, eller hvad er årsagen?

Det er absolut ikke en sag der giver Karrebæksminde og Næstved Kommune positiv omtale i medierne. Måske skulle man fra Havnebestyrelsens side begynde at gå i dialog med lokalsamfundet, en dialog, der meget let kunne udvikle sig til noget positivt for alle parter.


19092011 12:37                     

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden