Please download Java(tm).

Hun kæmper med nylonstrømperne

Den sidste gruppe kunstnere  for i år, er klar til at flytte ind på Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum på søndag og udstillingen løber frem til og med fredag den 13. august.

Aase Noltensmejer, Ellen Heglingegård Knudsen, Jette Rubech, Karen Lisbeth Tofft Jørgensen, Kirsten Andersen og Lene Martens og Gitte Achton afrunder en god sæson med skiftende udstillinger på museet.
De syv piger udstiller fortrinsvis malerier og akvareller, men Gitte Achton har også givet sig i kast med skupturer, som hun kæmper en brav kam med i sit lille tehus i haven på Mikkelhøj.

IKKE KUN SORT OG HVIDT
-Du skal ikke tro det er så ligetil at få nylonstrømperne til at sidde pænt, slet ikke på 4 stykker ståltråd, griner Gitte Achton, mens hun hiver og flår i ståltråden, for at få den rigtige form frem i skulpturen.
-Når jeg har fået formet den, som jeg vil have, så får den et par gange grunder og så tager jeg stilling til, hvilken farve den skal have. Og i min tilværelse har der været masser af farver, så hvorfor nøjes med sort og hvid.

FRIVILLIGT ARBEJDE

Gitte Achton, der er lærer med billedfag som speciale, har altid været en utrolig aktiv dame, og i en lang årrække var hun en af de bærende kræfter i KIF's Gymnastikafdeling og har været med i en masse andet frivilligt arbejde i forbindelse med Halforeningen og Havnefester.
Nu er der mere tid til familien.... hvis de da ellers stikker hovedet ind i tehuset, hvor den kunstneriske Gitte slår sine folder.

Udstillingen på Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum kan ses fra 8.-13. august mellem 13 og 18. Der er fri entre på museet, der også rummer en anden spændende udstilling.
Kunstnere dele nemlig museet med redskaber, fotostater og andet spændende materiale omkring skibsbyggeri i Karrebæksminde.
-Vi gør med denne udstilling, som vi har lånt på Næstved Museum, en hel del ud af skibsbygning i Karrebæksminde, fortæller Ib Kyhn fra Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseums bestyrelse.
-Udstillingen handler specielt om Erik Magnus Jacobsen som byggede 9 skibe og pramme i perioden 1904 til 1923. Et af skibene kan man stadig se her i Karrebæksminde. Det er Karl og Knud Martens ålekvase Minerva, der netop er blevet hædret af Skibsbevaringsfonden, fortsætter Ib Kyhn.
Udstillingen vil vise skibsbyggerens håndværktøj, skabeloner, taljer og blokke og andet skibstilbehør, samt hans skibskiste.
Der er hængt billeder og fotostater op, som omhandler skibsbygning i Karrebæksminde ca.175 år.
Erik Magnus Jacobsens Skibsbyggeri lå der hvor "Smålandshavet" ligger, lige ved siden af "Pandekagehuset".


02082010 13:02

Aktivitetskalender

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

Læs mere her


      

Billedserier fra
Karrebæksminde
 


Klik på billedet


140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Brotider

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

 
Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple • Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 22/02 2013 07:52:09
 
Til forsiden